Kiwani's Lentefeest

Goede doelen

Onder het motto "Serving the children of the world" steunt Kiwanis Torhout Houtland ieder jaar opnieuw vele kinderen. Ook in onze regio zijn er immers nog steeds veel gezinnen en kinderen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Werkloosheid, ziekte, ongeschooldheid of tegenslagen zorgen ervoor dat kinderen onze steun nodig hebben.

De sociale commissie binnen onze vereniging selecteert ieder jaar verschillende organisaties die een duwtje in de rug kunnen gebruiken door onze club. Covid-19 en de opgelegde maatregelen dwarsboomden deze jaarlijkse realisatie in werkjaren 2019-2021. Alle leden zijn dan ook uiterst gedreven om met ons Lentefeest van huidig werkjaar opnieuw te streven naar het inzamelen en verdelen van 70.000 EUR voor tal van projecten.

Met de actie 'Kerst voor iederéén' steunen we in de kerstperiode vele kansarme kinderen uit de regio van Torhout. Daarnaast steunen we Kiwanis Childrens Fund die zich internationaal inzet voor de kinderen met als meest bekende resultaat, de uitroeiing van tetanus bij moeders en pasgeborenen over de wereld. We coördineren tevens het Omnisportkamp Kiwanis waarbij de Kiwanisclubs van West-Vlaanderen jaarlijks een 100-tal kinderen de kans tot het meemaken van een echt sportkamp aanbieden.

Daarnaast steunen we jaarlijks 25 tot 30 verschillende organisaties die zich inzetten voor het welzijn van het kind. Scholengroepen, revalidatiecentra en vrijwilligersorganisaties kunnen jaarlijks op onze steun rekenen. Kiwanis Torhout Houtland stelt het kind in de Houtland-regio centraal en daartoe is alle steun welkom, ook die van u! Meer details daartoe kan je vinden op www.kiwanis.be/torhouthoutland