Kiwani's Lentefeest

Goede doelen

Onder het motto "Serving the children of the world" steunt Kiwanis Torhout Houtland ieder jaar opnieuw vele kinderen. Ook in onze regio zijn er immers nog steeds veel gezinnen en kinderen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Werkloosheid, ziekte, ongeschooldheid of tegenslagen zorgen ervoor dat kinderen onze steun nodig hebben.

De sociale commissie binnen onze vereniging selecteert ieder jaar verschillende organisaties die een duwtje in de rug kunnen gebruiken door onze club. In het voorbije werkjaar 2017-2018 waren we dan ook apetrots voor een totaal van meer dan 70.000 euro aan steun te kunnen inzamelen en verdelen aan tal van projecten.

Met de actie 'Kerst voor iederéén' steunen we in de kerstperiode vele kansarme kinderen uit de regio van Torhout. Daarnaast steunen we de actie Eliminate Kiwanis international die zich inzet voor het uitroeien van tetanus bij moeders en pasgeborenen. We coördineren tevens het project Kiwanis Sportkamp West-Vlaanderen waarmee we jaarlijks vele kinderen de kans tot het meemaken van een echt sportkamp aanbieden.

Daarnaast steunen we jaarlijks 25 tot 30 verschillende organisaties die zich inzetten voor het welzijn van het kind. Scholengroepen, revalidatiecentra en vrijwilligersorganisaties kunnen jaarlijks op onze steun rekenen. Kiwanis Torhout Houtland stelt het kind in de Houtland-regio centraal en daartoe is alle steun welkom, ook die van u! Meer details daartoe kan je vinden op www.kiwanis.be/torhouthoutland